dámska obu

Ako správne zvoliť dámske čižmy

Dámske čižmy sú myslím obľúbeným typom obuvi každej ženy. Bez podpätkov, s podpätkami, členkové, lýtkové, po kolená alebo ešte vyššie. Na výber je toľko druhov, štýlov a farebných prevedení, že vybrať si z toľkého množstva môže byť dilemou pre nejednu ženu. No možno nie každá vie, že nie všetky dámske čižmy sa hodia ku všetkým typom postavy.

Dámske čižmy vs. postava

Nízke, štíhle ženy: tomuto typu sa hodia čižmy členkové, lýtkové aj tie po kolená. Vyššie čižmy by som už ale neodporúčala, pretože v nich môžete vyzerať ešte nižšie než v skutočnosti ste.

Nízke, plnšie ženy: ženám s takouto postavou najlepšie pasujú čižmy členkové alebo po kolená. V lýtkových čižmách totiž pôsobia nižšie a lýtka širšie.

Vysoké, štíhle ženy: tieto ženy maju šťastie, pretože k ich typu postavy sa hodia všetky druhy dámskych čižiem, od  členkových až po tie nad kolená.

Vysoké, plnšie ženy: tomuto typu žien tiež pasujú všetky dĺžky, akurát tie nad kolená môžu opticky znižovať vašu výšku.

Čižmy podľa dĺžky

Členkové dámske čižmy– z textu vyššie vám určite došlo, že tento druh  čižiem sa hodí ku každému typu postavy. Perfektne sa hodia  k nohaviciam, sukniam aj šatám. Aby sme však zabránili tomu, že svoju výšku opticky znížite, dĺžka sukní a šiat v kombinácii s týmito čižmami by mala byť nad kolená. Nízkym ženám odporúčam členkové čižmy na podpätku a skombinovať ich s úzkymi džínsami alebo legínami rovnakej farby ako čižmy. Výsledkom budú dlhšie vyzerajúce nohy.

dámska obuLýtkové dámske čižmy – ak sa rozhodnete pre tento typ, rátajte s tým, že tieto čižmy v mnohých prípadoch skracujú nohy, a ak sú pri vrchu veľmi široké, aj vaše nohy tým môžu vyzerať širšie. Tak isto ako pri členkových čižmách, aj v tomto prípade nižším ženám doporučujem zvoliť podpätky. K tomuto typu čižiem sa výborne hodia legíny alebo úzke nohavice, džínsy.

Dámske čižmy po kolená – toto sú jednoducho čižmy, ktoré sa hodia každému a v zime sú úplnou nevyhnutnosťou. Vďaka týmto čížmám budú vaše nohy vyzerať dlhšie a štíhlejšie a kombinovať ich môžete s akýmkoľvek druhom oblečenia. A pokiaľ nechcete aby ste v takýchto čižmách vyzerali príliš všedne, stačí ak zvolíte čižmy s podpätkami.

No tak hor sa do nakupovania milé dámy!

Dámske čižmy sú myslím obľúbeným typom obuvi každej ženy. Bez podpätkov, s podpätkami, členkové, lýtkové, po kolená alebo ešte vyššie. Na výber je toľko druhov, štýlov a farebných prevedení, že vybrať si z toľkého množstva môže byť dilemou pre nejednu ženu. No možno nie každá vie, že nie všetky dámske čižmy sa hodia ku všetkým typom postavy.…