šaty pre družičku

Šaty pre družičku

Vyberáme šaty pre družičku – 4 kroky, ako na to

Vybrali ste si už vaše družičky? Obvykle to bývajú sestry alebo najbližšie kamarátky, ktoré sa nebojíte zasvätiť do svadobných príprav, a ktorým dôverujete natoľko, aby väčšinu dôležitých vecí v svadobný deň mohli zariaďovať ony. Ak súhlasili s tým, že sa tejto úlohy zhostia, vás čaká v tejto spojitosti ešte jedna neľahká úloha – vybrať vhodné šaty pre družičky. Tie totižto nie len že majú odrážať váš štýl svadby a váš osobný vkus, ale musia aj lichotiť samotným družičkám. Podľa čoho si teda začať vyberať?

1.      Krok: Dĺžka šiat

Prvé rozhodnutie, ktoré budete musieť urobiť sa bude týkať dĺžky šiat. V zásade môžeme v tomto prvom kroku rozdeliť šaty pre družičky jednoducho: Šaty po kolená a šaty po zem. To, ktorú z týchto dvoch možností si vyberiete, záleží už len od vášho vkusu, avšak odporúčam poradiť sa aj s družičkami, aby sa vo svojim šatách počas celého dňa cítili príjemne a pohodlne.

šaty pre družičku
Krátke „Á-čkové“ šaty pre družičku

2.      Krok: Strih šiat

Po tom, čo si vyberiete dĺžku, môžete si začať vyberať strih šiat. Tu už je možností viacero, medzi najobľúbenejšie patria napr. šaty s výstrihom do tvaru „V“ alebo so srdiečkovým výstrihom, bez ramienok alebo len s tenkými ramienkami, strihané do „Á-čka“ alebo voľnejšie, splývajúce na postave svojej majiteľky. V tomto prípade sa pri výbere môžete riadiť viacerými aspektami – šaty pre družičku sa buď môžu podobať tým vašim svadobným alebo môžu byť úplne kontrastné. Takisto sa môžete riadiť podľa štýlu vašej svadby, teda či budete hľadať romantické, luxusné alebo trošku extravagantnejšie šaty…

3.      Krok: Štýl šiat

Tretí krok zahŕňa výber štýlu, v akom sa majú niesť šaty pre družičku. Chcete jednofarebné, viacfarebné alebo vzorované šaty? Bude na nich nejaká ozdoba, ako napr. čipka či mašľa? Ak si premyslíte už aj tento bod, na rad prichádza najťažšia časť – výber farby a konkrétneho odtieňu.

šaty pre družičku
Farba šiat by mala ladiť s výzdobou

4.      Krok: Akú farbu by mali mať šaty pre družičku?

Tu opäť platí – sto ľudí, sto chutí, avšak najčastejšie si nevesty vyberajú farbu podľa farebného ladenia výzdoby. Napr. ak plánujete mať princeznovskú ružovú svadbu či kráľovskú modrú, šaty pre družičku by určite mali byť v týchto odtieňoch. Ak však nemáte výzdobu zladenú do konkrétneho odtieňu, šaty môžu ladiť napr. s vašou svadobnou kyticou. Samozrejmosťou však je, že by nemali byť biele.

Vyberáme šaty pre družičku – 4 kroky, ako na to Vybrali ste si už vaše družičky? Obvykle to bývajú sestry alebo najbližšie kamarátky, ktoré sa nebojíte zasvätiť do svadobných príprav, a ktorým dôverujete natoľko, aby väčšinu dôležitých vecí v svadobný deň mohli zariaďovať ony. Ak súhlasili s tým, že sa tejto úlohy zhostia, vás čaká v tejto spojitosti ešte…