profimajster

Rekonštrukcia bytu

Rekonštrukcia bytu

Vo svojom byte trávime väčšinu svojho voľného času. Náš byt by nemal byť len strechou nad hlavou ale najmä domovom, kde sa budeme cítiť dobre a pohodlne. V dnešnej dobe nie je ľahké nájsť byt, ktorý by nám vyhovoval, keďže rovnaké socialistické byty vyvolávajú skôr depresiu ako pocit pohodlia. Skvelou možnosťou, ako si byt upraviť podľa svojich predstáv, je rekonštrukcia bytu.

Najdôležitejšia je vaša predstava

Ak máte presnú predstavu o vašom novom „hniezde“, tak potom neváhajte a pustite sa do rekonštrukcie. Tým, ktorí chcú so svojim bytom niečo urobiť, ale nemajú konkrétnu myšlienku, by som poradil trocha sa inšpirovať rôznymi časopismi o bývaní, internetovými článkami alebo nejakým architektom. Napozerajte si nové trendy, informácie o materiáloch a dajte ich dokopy s nejakou vašou hrubou predstavou a výsledok milo prekvapí aj vás. Momentálne sú moderné veľké a pestré priestory, ktoré vám zaistia pocit domova.

Rekonštrukcia bytu a jej analýza

Tak predstavu, ako by to malo vyzerať už máte. No predtým, ako sa začne rekonštrukcia bytu, je nutné urobiť analýzu bytu. Rekonštrukcia nemá len estetický význam, no najmä má odstrániť prípadné nedostatky. Ak vám napríklad uniká teplo a máte problém s vlhkosťou, určite je potrebná výmena okien. Takisto skontrolujte vašu kúpeľňu. Mnohé staršie kúpeľne často riešené veľmi neprakticky. Bytové jadrá z umakartu je tiež vhodné vymeniť za moderné murované jadro.

rekonštrukcia bytu
Rekonštrukcia bytu a bytového jadra

Je vhodná rekonštrukcia na vlastnú päsť?

Možno vás to vyjde o niečo lacnejšie, ale určite by som to neodporúčal. Profesionálna firma vám to urobí dôkladnejšie, rýchlejšie a najmä si ušetríte nervy. Týmto firmám stačí pôdorys vášho bytu a po obhliadke vám vypočítajú cenovú kalkuláciu. Výhodou sú aj skúsenosti týchto firiem, ktoré vám určite aj poradia. Búranie, maľovanie, elektroinštaláciu alebo čistiace práce tak môžete nechať na odborníkov.

Investícia do bytu je veľmi výhodná a navyše aj veľmi perspektívna. Vložte svoj byt do rúk odborníkom a určite neoľutujete.

Rekonštrukcia bytu Vo svojom byte trávime väčšinu svojho voľného času. Náš byt by nemal byť len strechou nad hlavou ale najmä domovom, kde sa budeme cítiť dobre a pohodlne. V dnešnej dobe nie je ľahké nájsť byt, ktorý by nám vyhovoval, keďže rovnaké socialistické byty vyvolávajú skôr depresiu ako pocit pohodlia. Skvelou možnosťou, ako si byt upraviť…