kúzelník

Kúzelníci potrebujú talent aj trpezlivosť

Kúzelník

Keď sme boli deti, všetci sme milovali šašov aj kúzelníkov a ich nezabudnuteľné vystúpenia. Zatajovali sme dych pri každom jednom kúzle a predstavovali sme si seba samých ako veľkých kúzelníkov, ktorých pozná celý svet. Skúšali sme doma pred zrkadlom mnohé triky a už vtedy sme si uvedomovali, aké je povolanie kúzelníka náročné. Byť kúzelníkom vyžaduje v prvom rade veľký talent aj trpezlivosť, pretože len tí najlepší sa týmto povolaním môžu živiť.

Publikum treba zaujať a to bez ohľadu na to, či vystupujete pre trojročné deti v škôlke alebo pre dospelé publikum. Kúzelník si musí získať ich pozornosť od úplného začiatku až po koniec predstavenia a diváci mu musia veriť každý jeden pohyb ktorý urobí.

kúzelník
Kúzelník pracuje dlhé hodiny na svojom vystúpení

Kúzelníci vám svoj trik neprezradia!

Koľko trikov asi tak vidíte počas jedného kúzelníckeho zábavného predstavenia? Len ťažko sa dajú zrátať, no je ich veľa. Predstavte si, že kúzelník musel každé jedno kúzlo nacvičovať pred zrkadlom dlhé a dlhé hodiny, kým bol schopný to kúzlo urobiť bez jedinej chybičky či zaváhania. Za prácou kúzelníka sa skrýva neskutočná drina a aj preto by ste profesionálnych kúzelníkov na Slovensku zrátali na prstoch jednej ruky. Nie každý na to má. Vymýšľať stále nové a zaujímavé kúzla nevie každý a keďže sú kúzelníci viazaní etickým kódexom, žiadny kúzelník vám svoje triky neprezradí. Hrozilo by im vyhostenie z kúzelníckeho spoločenstva a po tom predsa žiadny kúzelník netúži.

kúzelník
Zábavné kúzelnícke predstavenie stojí za to

Aj kúzelník je len človek

Na jednej mojej dovolenke v Stredomorí som mala tú česť vidieť jedného vynikajúceho kúzelníka. Robil kúzla, ktoré som dovtedy nikdy predtým nevidela a robil ich tak dokonale, že som na malú chvíľu uverila v jeho nadprirodzené schopnosti. Skutočnosť je však taká, že aj kúzelník je len človek, rovnako ako aj my. Má svoju rodinu, auto, platí dane, akurát jeho povolanie je trochu iné. Všetky tie kúzla sú naozaj len triky – práca šikovných rúk a nejaké znalosti psychológie. Niekedy je za kúzelníkom dokonca celý tím pomocníkov v zákulisí, atraktívne asistentky, drahá technika, šikovné osvetlenie a veľkolepé efekty – to všetko spolu s ich talentom z nich robí nezabudnuteľných kúzelníkov.

Kúzelník Keď sme boli deti, všetci sme milovali šašov aj kúzelníkov a ich nezabudnuteľné vystúpenia. Zatajovali sme dych pri každom jednom kúzle a predstavovali sme si seba samých ako veľkých kúzelníkov, ktorých pozná celý svet. Skúšali sme doma pred zrkadlom mnohé triky a už vtedy sme si uvedomovali, aké je povolanie kúzelníka náročné. Byť kúzelníkom…