študentská izba

Zariadenie študentskej izby

Študentská izba – bez kompromisov to asi nepôjde

Študentská izba je v podstate detská izba, len s tým rozdielom, že je určená najmä pre staršie študujúce deti či skôr pre mládež. Nuž a práve tomu je potrebné ju prispôsobiť. Študentská izba je vlastne určitou kombináciou toho, o čo sa vaše dospievajúce dieťa zaujíma, teda jeho záľub, koníčkov a zároveň toho, čo v tomto veku nevyhnutne potrebuje napr. k štúdiu. Zariadiť študentskú izbu môže byť niekedy náročnejšie, ako by sme očakávali a určite sa pri jej zariaďovaní nevyhnete kompromisom na jednej ani druhej strane, pretože deti v tomto veku už majú svoje názory a predstavy, ktoré sa nie vždy zhodujú s vašimi rodičovskými. Je to vlastne úplne normálne a bežné, keďže vás delí generačný rozdiel, treba sa však pokúsiť nájsť tú povestnú zlatú strednú cestu.

Alfa a omega študentskej izby…

študentská izba
Ako by mala vyzerať typická študentská izba?

Každému musí byť jasné, že žiadna študentská izba sa určite nezaobíde bez písacieho stola, kvalitnej stoličky a správneho osvetlenia. Správny písací stôl by mal mať dostatočne veľkú pracovnú dosku s rozmermi minimálne 85×120 až 150 cm a potrebný úložný priestor. Ideálne je, ak má písací stôl nastaviteľnú výšku, ktorá sa dá prispôsobiť tomu, ako dieťa rastie.  Kvalitná stolička s polohovateľným sedákom aj operadlom je veľmi dôležitá pre pohodlné sedenie a zdravú chrbticu (podrobnejšie informácie o kvalitách, ktoré nesmú chýbať takejto stoličke nájdete aj na internete). Súčasťou študentskej izby musí byť samozrejme aj posteľ s kvalitným matracom, rôzne police, skrinky alebo regále pre praktické uskladnenie všetkých potrebných vecí a príjemné miesto na relax napr. v podobe pohodlných sedacích vakov.

Nezabudnite ani na farby a detaily…

študentská izba
Farbu a dizajn študentskej izby nechajte na výbere vašej ratolesti

Farby, v ktorých bude študentská izba ladená a aj doplnky v podobe vankúšov či koberca, sa pokúste nechať na rozhodnutí vášho študenta či študentky, samozrejme, len ak ich želaním nebude izba celá  vymaľovaná na čierno, lebo v tom prípade budete asi opäť musieť nájsť nejaký rozumný spoločný kompromis.
Keď už nájdete spoločný kompromis, tak príde na rad výber vhodnej farby. Kvalitné a profesionálne namiešané farby, ktoré majú pekný vizuálny odtieň ponúka napr. San Marco.

Študentská izba – bez kompromisov to asi nepôjde Študentská izba je v podstate detská izba, len s tým rozdielom, že je určená najmä pre staršie študujúce deti či skôr pre mládež. Nuž a práve tomu je potrebné ju prispôsobiť. Študentská izba je vlastne určitou kombináciou toho, o čo sa vaše dospievajúce dieťa zaujíma, teda jeho záľub, koníčkov a zároveň…