nábytok

Nábytok, ktorý by nemal chýbať v izbe novorodenca








Nábytok pre novorodeneckú izbu
Jednoduchý a bezpečný nábytok pre novorodenca

Nábytok do izby pre najmenších

Čakáte nový prírastok do rodiny? V prvom rade by som vám rád zagratuloval a v druhom pridal pár praktických rád pri zariaďovaní izby pre nového člena vašej rodiny. Zrejme každý rodič si uvedomuje, že najdôležitejšia pri novorodencoch je ich bezpečnosť. Práve touto vlastnosťou by mal disponovať nábytok v celom byte alebo dome, no najmä v jeho vlastnej detskej izbe.

Ako bezpečne vyberať nábytok

nábytok do izby pre dievčatko
Takto môže vyzerať izba pre dievčatko

Pred tým ale aj počas zariaďovania izby musíte myslieť na pár základných zásad. Prvou dôležitou vecou je, že v dosahu dieťaťa nesmú byť ťažké a nebezpečné predmety a takisto treba dať pozor na ostré hrany a rohy na stoloch, komodách a ostatnom nábytku. Zaobstarajte si plastové chrániče na nábytok. Takisto by ste mali ochrániť pred dosahom detí aj elektrické zásuvky a tiež skontrolovať izoláciu všetkých káblov. Pri oknách a najmä pod nimi by sa nemal nachádzať žiaden nábytok, na ktorý by dieťa dokázalo vyliezť.

Pri prvých náznakoch pochybu, hoci aj po štyroch by ste na schodiska mali umiestniť zábrany proti pádu. Pozor si tiež treba dať na spôsob ukladania jedovatých látok a chemikálií. Všetko by sa malo presunúť do výšky, kam dieťa nedočiahne, alebo zabezpečte dvierka a zásuvky skriniek detskými poistkami. Preverte si tiež svoje izbové rastliny, či medzi nimi nemáte aj jedovatý exemplár.

Dôležité je aj správne osvetlenie. Pri novorodencoch nie je potrebné silné svetlo, no ak zariaďujete izbu s víziou do budúcnosti, môžete zvoliť regulovateľné svietidlo, ktoré môžete stlmiť pre novorodenca podľa potreby.

Keď budete vyberať nábytok spomeňte si na týchto pár zásad, ktoré vám zároveň uľahčia výber.

Myslite dopredu!

nábytok
Nábytok do detskej izby by mal byť predovšetkým bezpečný

Vďaka skvelým praktickým nápadom môžete byť aj pri zariaďovaní detskej izby o krok vpred. Obstarajte si nábytok, ktorý vám bude slúžiť celé roky a bude spoločne rásť s vaším dieťaťom.

Skvelou voľbou sú práve takéto postele, ktoré sa dokážu z detskej postieľky premeniť na klasickú posteľ, ktorých dĺžka je navyše prispôsobiteľná. Takýchto praktických kusov nábytku a zariadení do domácnosti poznáme viac, vrátane nenápadných stolíkov, ktoré sa jednoducho zmenia na písacie stoly pre malých školáčikov. Viac nápadov a inšpirácií nájdete aj tu.

Nábytok do izby pre najmenších Čakáte nový prírastok do rodiny? V prvom rade by som vám rád zagratuloval a v druhom pridal pár praktických rád pri zariaďovaní izby pre nového člena vašej rodiny. Zrejme každý rodič si uvedomuje, že najdôležitejšia pri novorodencoch je ich bezpečnosť. Práve touto vlastnosťou by mal disponovať nábytok v celom byte alebo dome, no najmä…